17 Kasım 2013 Pazar

RONALDO


   Futbola merakım bi kaç kere izlediğim maçla ve oynadığım(!) playstationla sınırlı.Eğlenelim diye aldığımız playstation bir evde nasıl kavga sebebi olur kitabını yazabilirim:)

   _gel sana playstation öğretiim de oynayalım.

   _hiihee tamam.
   _ şu tuşla pas vericen, şuna basıp koşucan, şu ikisine basıp bilmem ne yapcan...
   _hee hüü şimdi neye bascam?
   _ laaaagggnnn yuvarlağa bas ama önce adamına pas ver.
   _ neyle pas vercem, üstünde üçgen olana mı basım? 
   _Ooo öyle bakarsan daha çok gol atarım ben.
   _şu tuşları bi çözsem ben de atarım.
   _top ayağında bak koş.Yaa çok koşma dışarı çıkıon, oofff napıon yaa ortadan şut mu çekilir, şuna basıcan ne duruon...
   _hüüü ben oynamıcam be bu ne:(
   _tamam tamam gel bi daha anlatıım.

   Bu senaryoyu defalarca yaşadım, bi kere orta sahadan gol atarak da playstationı zirvede bırakma kararı aldım:)

   He burdan konuya nasıl gircem düşünüyorum:)Neyse. Yapılan spor vücut şeklini büyük ölçüde değiştiriyor.Basketbolcuların boyları uzun, yüzücülerin omuzları geniş,futbolcular kısa kaslı bacaklı falan filan.
   Peki biz hamileler futbol mu oynuyoruz? hayııırrr.Neden bacaklar bir futbolcu bacağı seviyesine gelir o zaman? bu sorunun cevabı yok bende şuan:)
   Doktorumla ilk görüşmemizde söylediği cümle hala kulağımda. 'Biz hamilelerimizin bu süreçte 12-15 kilo almalarını uygun buluyoruz.İlk 3 ay 1,5-2 , diğer 3 ayda ayda 1 kilo, son 3 aylık süreçte de ayda 2 kilo.' Sonra ben hesapladım hesapladım doktorun dediği rakamlarla 11 oluyor alınan kilo. Bir yerlerde bi açık var eee o açığı kapatmak gerek neticede:)
   İlk 5 ay 5 kilo alıp 6. ayda 3-4 kilo alarak açığı fazlasıyla kapattım sanırım.Şuan 28. haftamdayım aç karnına(ki tok tartılmak çok gereksiz) 10 kilo almış görünüyorum.Aldığım 10 kilonun sadece 1 kilosunun bebik olduğunu da düşünürsem geri kalan 9 kilo beni tabiki bir futbolcu, halterci vücuduna dönüştürmeye yeter de artar bile:) Daha önümde 2,5 ay olduğunu da düşünürsek doğuma nasıl bir vücutla gireceğimi çoook merak etmekteyim.
   Doğumdan sonra alınan kilolar çabuk gidiyodu di mi? Verin bana ordan bi tabak börek:)
    

2 yorum:

  1. cidden çabuk gidiyor abartmadan ve kafana takmadan yemene bak.inşallah uzun ve rahat bir emzirme dönemin olur da aldığın gibi çabuk gider kilolar..imza;60 kilo başlayıp 90 kilo bitiren ve 1 yılın sonunda tekrar 60 gören eski hamile:))

    YanıtlaSil
  2. Suuppeerr;-) iste sizin gibi örnekler sayesinde hiic umursamiyorum.

    YanıtlaSil