5 Ocak 2014 Pazar

BEBEKSEL MEVZULAR-1


    Koca bir aralık ayı gelmiş geçmiş,hatta yepyeni bir yıla başlamışız(ki bizim yılımız olacak) ve ben iki cümle yazamamışım.Ama suç bende değil çok hızlı geçen zaman ve milyon tane yapılacak işlerde:) 
    Yeni bir insan dünyaya gelirken de aynen düğün hazırlığı gibi bitmek bilmeyen işler,eksikler insanın yakasını bırakmıyor.Şikayetçi miyim? tabi ki hayııırrr.Hepsi birbirinden heyecanlı tatlı telaşlar.Neler yaptım, neler aldım yazıyım da belki bir kader ortağına faydam olur:) Zira ben bu süreçte insanların tecrübelerinden bol bol faydalandım. Şimdi en saçma şeklide kafa karışıklığına neden olan bebek arabasıyla başlayalım.


Bebek Arabası


   Bebek arabası bakarken karşılaştığım blog ve internet sitelerinde 'ayy çok zor ne alsak, ben bunu aldım, o şunu aldı ben de memnunum o da memnun:)' gibi yorumlarla zaten karmakarışık olan kafam davul gibi olmuşken bu işi  evin beyine şutladım.
    Evet fikirlerinden çook faydalandığım bloggerların dediği gibi bu iş hiç de kolay değilmiş.Travel sistem mi, baston puset mi, ağırlık mevzusu, sağlamlığı, kullanım kolaylığı, tam yatış pozisyonu falan filan derken bi baktık hepsinin olurunun olduğu araba 2-3bin liraya çıkıyor. Tamam insan almak istiyor da bi bütçe mevzusu var:) Bi de kulağımda çınlayan iki arkadaşımdan duyduğum 'Bizim bebe hiç binmedi, sevmedi, ağladı' yorumları. Valla 2-3 bin lira vericem binmek istemicek mi? o zaman ben binerim o beni sürsün.Gözünün yaşına da bakmam:)
    Şimdi bence bebek arabası alırken sakin bir kafayla düşünmek gerekiyor.Çünkü bir başkası için mükemmel olan araba senin ihtiyaçlarını karşılamayabilir.
      *Aracınızın  olup olmaması(hem bagaja sığma durumu hem de oto koltuğu)
      *Evinizin kaçıncı katta olduğu, asansör durumu
      *Kullanılacak yerin durumu(mesela eviniz,mahalleniz yokuşlu mu)
      *Herhangi bir sağlık sorununuz(bel ağrısı gibi)
      *Ve tabi ki bütçeniz.
    Kendinize göre kriterlerinizi belirledikten sonra bebek arabasından ne beklediğinizi gözden geçirmekte sıra.
    *Çift yönlü kullanımlık(bebek hem size doğru hem ön tarafa dönük olabiliyor)
     *Hafiflik
     *Tek elle açılıp kapanabilirlik
     *Fren sistemi,çocuğun güvenliği için kemer sistemi
      *Fiyatı
    Araçtan beklentilerinizi de düşündükten sonra sıra geldi bol bol gezip araçları test edip bakmaya. ebebek, joker, mothercare, chicco, Eminönü'nde Havuzlu Han bizim baktığımız yerlerdi.Ben özellikle kaliteli, dayanıklı olmasına,ana kucağına uyumlu olmasına(mümkünse travel sistem), hafifliğine(yokuşu bol bir mahalleden dolayı),yıkanabilir kumaşlarına,tam yatış pozisyonlu olmasına(aslında ilk yıl anakucağı kullanılacağı için çok da şart değil),kullanıcı memnuniyetine, fiyatına önem verdim. Bakmaya başladığımızda çift yönlü kullanılabilmesini de istiyordum fakat öyle pıt diye öteki tarafa geçebilen kollular başka özellikleri taşımıyordu, diğer özellikleri sağlayanlarda da oturma bölümünü kaldırıp çevirmek gerekiyordu ve bu benim bebekle tek başıma kolayca yapabileceğim bir işlem değildi. O yüzden çift taraflı kullanımlık olsa da olur olmasa da durumuna geçti:)
      Bütün bu araştırmalarımız sonucunda nuna pepp modeline karar verdik.

Nuna pipa oto koltuğu ve koltuğunu takmak için aparatı dahil 700tl ye aldık.İBS anne bebek fuarında e-bebeğin ekstra indirimden dolayı baya uyguna geldi.Henüz kullanmadığımız için ürün hakkında yorum yapamıyorum fakat bebek arabası alacaklara tavsiyem bol bol gezin araçları inceleyin.Oto koltuğu alırken içindeki eğime özellikle dikkat edin, birçok koltuğun baş kısmı olması gerekenden yüksek olabiliyor.İndirimleri,kampanyaları takip edin çünkü ciddi indirimler oluyor.Özellikle ocak başında giyim de dahil bebek ürünleri indirime giriyor muhtemelen şubatta da sürüyordur.Yine bir çok mağazanın garaj günleri de oluyor.İstanbul' da olanlar Haşim İşcan(bisikletçiler çarşısı) Geçidine de bakabilir.Peşin alındığında indirim yapıyorlarmış. 
      İşte bir bebek arabası mevzusu da burada biter.Umarım bebiko da sever de bol bol gezeriz:)
       
      
      
      
     

7 yorum:

  1. Merhaba, nuna pepp ve pipa oto koltuğundan memnun kaldınız mi?
    Kraft bukle ile arasında kaldim da:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar, şunu söyleyebilirim sürüş özelliği hafif olması avantaj. ama kapatma tek elle olmadığı için sıkıntı.Bi de iç kısmı biraz dar:)

      Sil
  2. Merhaba,
    Çok güzel ,uzun ve emek dolu bir yazı olmuş, teşekkürler.
    Oğlum için saatlerce araştırma yapmak zorunda kalmıştım :(
    Ben aşağıdaki siteleri önerebilirim, karşılaştırma yapmak için birebir.

    http://www.akakce.com/arama/?q=bebek+arabas%FD
    http://bebekurunleri.bebeksayfasi.com/category/15/0
    http://www.alve.com/c/177/bebek-arabasi.html?o=bebek+arabas%C4%B1

    iyi günler

    YanıtlaSil
  3. Ben de merak ediyiro9um Nuna Pep kullanmaya basladıktan sonra memnun kaldınız mı ? Bir elde bebekle acıp kapamak mumkun mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar, tek elle açmak mümkün fakat kapatmak pek mümkün değil:) sürüşü,hafifliği, az yer kaplaması çok büyük bir artı fakat iç kısmı biraz dar.yani aslında şunu söyleyebilirim çevremde herkes baston pusete geçti. o yüzden bebek arabasına çok yatırım yapmak pek mantıklı değil.

      Sil
  4. Casino Roll
    Online slots for 바카라양방 Real Money 카운팅 are an excellent starting point for online slots! Get to know the games 벳 365 코리아 they offer 포커 카드 and how to play them. Try our free games.Bonus: 리드 벳 $1000 or up

    YanıtlaSil