28 Ocak 2014 Salı

PARTİ SÜSÜ PÜSÜ :)

     Amaan eskiden annelerimizin işi ne kolaymış.Tamam belki hazır bez yokmuş, bebelerin totosu 'T' şekline getirilen bezlerle bağlanırmış ama ne hastane, ne de doğum günü süsüyle uğraşmışlar.Pasta böreği hazırla, topla akrabaları,üflesin bebe mumları, bitti gitti.Şimdi daha bebeler doğmadan başlıyor hazırlıklar.Baby showerdı, hastane süsüydü,odasıydı,sonra doğuyor 40 mevlüdü, diş buğdayı,1. yaş günü,2.,3.....bitmiyo da bitmiyo:) Yapsan bi dert yapmasan bi dert:)
     Önce baby shower hazırlığında sonra ise bebek şekeri etiketi konusunda internette dolaşırken o kadar güzel siteler keşfettim ki bu tarz hazırlıklar içinde olanlara faydası olur diye paylaşmak istedim.Eğer benim gibi bilgisayar konusunda tecrübeli değilseniz bile altından rahatça kalkabilirsiniz.
      http://www.potterybarnkids.com/  bu şahane siteye girdiğinizde bir süre kendinizi kaybedebilirsiniz.Beğendiğiniz ürünleri online olarak da alabilirsiniz ben tecrübe etmedim o yüzden güvenilir midir bilmiyorum. Sol üst köşede design studıo yazan yere tıklayınca karşımıza parties&celebrations  başlığı altında  baby shower yada doğum günü parti süsleri çıkıyor.Parti resimlerinde neyi nasıl kullandıkları size fikir verebilir.Beğendiğiniz temanın süslerini sağdaki bölümden tıklayarak indirebilir, hazırlanan süslerin videolarını izleyebilir, hatta pasta tariflerine bile ulaşabilirsiniz.
      http://peoniesandpoppyseeds.com/ bu sitede ise partiye dair her şeyi bulabilirsiniz.Şapkadan, mısır kaplarına, etiketlere kadar her şey indirilebilir.Hatta birçoğunu kullanmayacaksınız bile.O kadar çok seçenek var ki bebikonun yaş günü süsünü de ordan indirebilirim.Biraz kişiselleştirmek isterseniz o konuda photoshop bilgisi gerekiyor ki o konuda pek tecrübem yok:) Sadece parti süsleri değil, özel günler için çerçeve içi yazıları da, çocuklar için sevimli yemek tabakları hazırlama örneklerini de bulabilirsiniz.
       Ben baby shower süslerini burdan indirdim.Kullanım şekline göre kimisini kalın kağıda kimisini ince kağıda bastırarak kullandım.
      Bu son site ise http://betulkpolat.blogspot.com.tr/ blogu sahibi sayesinde haberdar olduğum bir site. http://www.zazzle.com/  Bebek şekeri etiketlerini burdan yaptım. Tek yapmanız gereken arama butonuna baby stiker yazmanız. O kadar çok seçenek çıkacak ki karşınıza aramayı daraltma ihtiyacı hissedeceksiniz.Bebek şekeri etiketini atlı karınca temalı yapmak istediğimde karşıma bu kadar çok seçenek çıkacağını tahmin etmemiştim.Ayrıca herşeyi kendinize göre değiştirip, kişiselleştirebilirsiniz.Bu konuda biraz sabır gerekiyor:) Beğendiğiniz stikera tıkladıktan sonra altta 'customize it' yazısına tıklayarak kişiselleştirmeye başlayabilirsiniz.Sitede sadece stiker değil bir çok süslemeye de ulaşabilirsiniz.Tek dezavantajı yaptığınız çalışmayı kaydedemiyor olmanız.Ben bilgisayarın ekran görüntüsünü kaydedip ozaliçide bastırdım. Hastanede ikram edeceğimiz şekerler için stiker olarak bastırıp şekerlere yapıştırdım.
Bebek şekeri için olanı ise biraz daha küçük boyda kalın kağıda bastırdım.
Kesmek biraz zaman alıyor.Eğer bastırdığınız boyda kesici varsa mutlaka ozalitçide kestirin:) 
Hepinize bol süslü püslü partiler:)

    
 


5 yorum:

  1. Okurken yüzümde hep bi tebessüm oluyor canim benimmmm...yazmaya devam:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat ve enerji buldukça yazıyım:) kocaman öpüyorumm

      Sil
  2. Ayyy ne mutlu bana :) işe yaradığına çok sevindim :)))

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar birkaç gündür blogunuza fena halde takıldım. Ben de blog yazıyorum ama daha önemlisi hamileyim :)
    Baby shower yapmak istiyorum benim seçtiğim tema da atlı karınca, etiketlerinizi çok beğendim yazdığınız siteden aynısını bulamadım, diğerleri de o kadar renkli gelmedi açıkçası :(
    Siz de kayıtlı hali var mı ya da acaba ben mi bulamadım baby sticker carousel diye aradım, siz de öyle mi yapmıştınız acaba.
    Şimdiden çok teşekkür ederim. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.Yazınız için çok teşşekkür ediyorum.Çokça istifade ettim.Bununla birlikte bir sorum var zazzle.com daki şablonları nasıl indiriyoruz ben başaramadım.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum

    YanıtlaSil