27 Ocak 2014 Pazartesi

BİR BABY SHOWER ZIMBIRTISI:)


     Zımbırtı diyorum çünkü baba adayı bile 'o ne yeeaaa ne gereksiz' dedi:) Ya nolcaktı çocuum dünyaya beybişaavırsız mı gelecekti, sonra demez miydi bana, nerde benim beybişavıırım diye:)     
      Hamileliğimden sonra lügatıma katılan kelimelerden birisi oldu baby shower. Esasında Amerika'da anne adaylarına arkadaşlarının hazırladığı bir parti.Ben arkadaşlarıma söylediğimde 'ne yapıcaz peki biz, ne oluyo o partide' falan dediler:) Hatta bir arkadaşım bebek doğduktan sonra bebikoyu bıcıbıcı yaptıracağımızı sanmış:) 'Gün tadında yiyip içip eğleneceğimiz son bi eğlence' dedim.Arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla baby shower  'bebeği hediyeye boğma, hediyelerle yıkama ' anlamı taşıyormuş. Amerika'da bebek doğmadan önce bebeğin eksiklerini alma amacıyla yapılan baby shower bizde doğumdan sonra lohusa şerbetine tekabül ediyor.
       Baby shower yapmaya karar verdikten sonra internette araştırma yapınca karşıma bir sürü şahane şeyler yapan organizasyon şirketleri çarptı.Fiyatlandırmaları nasıl bilmiyorum ama evde kendi çapımda bir organizasyon yapacağım için süslemeleri de kendim hazırlamaya karar verdim.Bu tarz organizasyonlarda önce parti temasına karar vermek gerekiyor ki onun üzerinden gidilebilsin.Parti konsepti satan sitelerde her şey çok sıradan geldiği için yabancı sitelerde yazdırılabilir temalar aramaya başladım. Önce korsan temasına karar verdim, sonra vazgeçip robotlu yapmak istedim sonra çocukluğumuzun vazgeçilmez oyunu olan mario temasında karar kıldım.Ne de olsa büyüdüğünde bol arabalı, spidermanli partiler bizi beklediğinden baby shower temasını kendime göre seçtim:)
Mario ve Luigi şapkalarımız ve bıyıklarımızla çok eğlendik.Hazırladığım küçük iplerle arkadaşlarım göbek çevremi tahmin ettiler:) Yine hazırladığım kartlarda yazan özelliklerin  anneye mi yoksa babaya mı benzemesini istediklerini seçtiler.Orda biraz hakkım yenmiş olabilir:) Nedense genelde baba seçildi:) Kağıtların arkasına da bebikonun okuması için(2020li yıllar) çook güzel notlar yazıldı.

Bez pastamızı teyzemiz hazırlamış.Tadının iyi fakat görüntüsünün tam bir hüsran olduğu pastam:)

20 metrekarelik odaya kaç kişi sığabiliriz sorusuna da cevap bulmuş olduk:) 




Masanın son halinin fotoğrafı yok.Birçoğunu  hiç kadraja girmeden mideye indirmişiz:) Bir Çukurovalı olarak kısır,dolma,sıkma(yöresel bir nevi börek gibi),çikolata topları, ıspanaklı ve patatesli börek, uydurmasyon yaş pastam, patlamış mısır, marshmallow, ve büsküvi gofret tarzı abur cuburlar hazırladık. 
İyi ki yapmışım dediğim bir gündü.Yanımda olan ve mesafeden dolayı olamayan tüm arkadaşlarım ve ailem iyi ki var. Bebiko onu daha şimdiden çok seven güzel teyzeleri olduğu için çok şanslı:)


   

     

1 yorum:

  1. Cok guzel,ben de 2.cocugumda mi yapsam acaba diye dusunuyorum :)

    YanıtlaSil