21 Ocak 2014 Salı

BEBEKSEL MEVZULAR-2


Hamilelikte son 16 güne girmiş bulunuyorum.Bebiko hem hemen doğsun seviyim hem de hamileliğin tadını çıkarıyım istiyorum:) Kafam gidip geliyo anlayacağınız:)
     İlk bebek her anlamda acemilik bence.O yüzden de insanın kafasında neyi nasıl yapacağına dair hep soru işaretleri oluyor.Neler aldım, neler yaptım bir başkasına fikir vermesi amaçlı yazmaya devam ediyorum:)

     BEBEK MOBİLYASI

    Bebek mobilyasında kız erkek farketmez allı güllü dallı şeyleri hiç sevemedim. Özellikle pinterenstte görünce ağzımın suyunun aktığı sade mobilyalarla zenginleştirilmiş dekorasyonlara bayıldım hep. Sade beyaz mobilya alıp aksesuarlarla renklendirecektim odayı kararım kesindi. Fakat benim dallasa dönen iş yeri mevzum yüzünden taşınamadığımızdan bebikoya tam bir oda yerine köşe hazırlayabildik. Şark köşesi oluyosa bebek köşesi de olabilir:) Pek geniş bir alanımız da olmadığından yatağını ve dolabını koyacağımız duvarı koçtaştan aldığımız duvar kağıdıyla kapladık.(duvar kağıdı yapmak cidden sabır ve enerji istiyomuş yalnız) Odaya sığacak en uygun yatak ve dolabı da tabiki ikeada bulduk. Bebek dolabı olarak pek seçenek yok açıkçası o yüzden normal bir gardrop da alınabilir.İçi çocuk büyüdüğünde kıyafetlerine ulaşabilmesi için düzenlenebilir. Biz zaten yer darlığından dolayı da şu cici modele karar verdik.
Gardroba  uygun olarak şu beşiği almaya karar vermiştik
Fakat kenarının çıkamamasından dolayı kararımızı başka modelden yana kullandık.Bu modelde, bebek büyüdükten sonra yan bölümü çıkarıp tek başına yataktan inmesi sağlanabilir.
Yine karyolaya uygun yatağı da ikeadan aldık.Karyola ölçüleri küçük olduğundan başka bi yerde uygun yatak var mıdır hiç bakmadım bile.Yorgan olarak karyolaya büyük gelse de  english home dan pamuk yorgan aldık.

BEBEK ŞEKERİ

Bebek şekeri için hep aynı şeyler gördüm.Leylekli,patikli,emzikli çok bebek kokan modelleri sevemedim bi türlü.Öncesinde Eminönü'nde gezerken gözüme bir model kestirmiştim ama bebikonun erkek olması durumunda onu alacaktım:) Sonra internette gezinirken en güzel orjinal modelleri  http://www.bonbonmarket.com/ da buldum. Kateaspen marka çok cici bebek şekerleri var.Orjinal model arayanlar kesinlikle göz atmalı:) Bebikonun cinsiyeti kesinleşince bebek şekeri için soluğu Eminönü'nde aldım.Önce bebek şekeri satan yerleri gezdim belki başka alternatif bulurum diye ama yok hiçbiri istediğim gibi değildi.Sonra soluğu Şark Han' da aldım. 
Birkaç ay önce beğendiğim süsleri tek tek tüm dükkanları gezmem sonucunda buldum. Esasında bebek şekeri değil ziyaretimize gelenlere küçük hediye oldular:) çünkü ne lavanta ne de şeker taktım. Hazırladığım etiketleri atlı karıncaların tepelerindeki iplerden taktım ve taataaamm oldu.



 Renk alternatifi açısından erkek bebek için daha uygun buldum. 6'lı paketler halinde satılıyor.Yanlış hatırlamıyorsam paket fiyatı 6.5tl. 
Her pakette mavi,turuncu,kırmızı,sarı,yeşil olmak üzere 5 renk var. 6.sı ya tekrar mavi ya da turuncu:) 5 renk dışında başka renk bulamadılar sanırım:) Orjinal ürünler arayanlar Şark Han'a kesinlikle göz atmalılar. Oradaki bebek şekerleri(aynı ürün olmasına rağmen) diğer yerlere göre daha uygun fiyatlı. Kar küreleri, 

biblolar da hediye olarak verilebilir.
   Böylece hastane süsü olarak da temayı atlı karınca olarak belirlemiş oldum.

instagramdan takip etmek isteyenler için
                         instagram: cns_klnc  



2 yorum:

  1. gördüğüm en ilginç bebek hediyelikleri olacak bunlar.sağlıkla kavuşun deliksiz uykuları olsun inşallah yatacığında:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içime böyle sindi o yüzden buna karar verdim:) bu arada uyku konusundaki dilekleriniz için kocaman bi amiiinnn:)

      Sil